İŞ-KUR, Çorum’da Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında Çorum’da en az ilkokul mezunu güvenlik görevlisi, bakım, onarım ve temizlik alanında personel alımı yapacak.
Türkiye Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) tarafından uzun süredir beklenen Toplum Yararına Programları (TYP) alımları başladı. İŞ-KUR Çorum’da Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere 9 ay boyunca okullarda 450 güvenlik ve temizlik personeli istihdam edecek. Başvurular bugün başladı ve 14 Ağustos’a kadar devam edecek.
Başvurular ise İŞ-KUR gov.tr’den yada ALO 170 üzerinde yapılacak.Çorum’da okullarda istihdam edilecek 450 güvenlik ve temizlik personelinin kontenjanı ise şu şekilde açıklandı: “Çorum merkez okullarda kontenjan 204, Alaca 40, Boğazkale 5, Dodurga 6, Laçin 5, Mecitözü 15, Oğuzlar 6, Ortaköy 6, Osmancık 40, Sungurlu 40, Uğurludağ 6, İskilip 40, Bayat 25, Kargı 12.”