Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen ´´Şehitlerimizi Anma´´ programları devam ediyor. Programa şehidimizin ailesinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kuran-ı Kerim okundu. Programın açılış konuşmasını Şehit Ali Alıtkan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kerim Mandıralıoğlu yaptı.
Şehidimizi yâd etmek adına bu programın düzenlediğini söyleyen Mandıralıoğlu; “Şehit Ali Alıtkan adının okulumuzda yaşaması bizleri onurlandırmaktadır. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. ”dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit konuşmasında:´´Bizler eğitim camiası olarak şehitlerimize vefa borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Onların aileleriyle de dayanışma içinde olduğumuzu gösteriyoruz. Gözünü kırpmadan vatanı için canını veren şehitlerimize vefa görevini yerine getirmek için bugünkü programı düzenledik. Bu kapsamda,Şehit Yasin Keyvanoğlu Anaokulu, Şehit İlhan Çaylan Anaokulu, Şehit Mahmut Peşmen İlkokulu/Ortaokulu/İmam Hatip Ortaokulu, Tuğlu Şehit Ali Alıtkan Ortaokulu, Şehit Yavuz Selim Karaman İmam Hatip Ortaokulu, Kavşut Şehit Kerem Beksiz Ortaokulu, Kaledere Şehit Bayram Kesekler YBO gazi ve şehit yakınlarının da davet edileceği programlar düzenlenmeye devam edilecektir. Vatanımız için canını feda eden şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyoruz.´´dedi.
Kaymakamımız Mitat Gözen, “Ülkemizin bütünlüğü ve milletimizin selameti için canlarını hiçe sayan şehitlerimizin adlarını ölümsüzleştirerek gençlerimize tanıtmak en önemli vazifemizdir. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.” diyerek şehit ailesine çiçek takdim etti.
Şehit babası Ekrem Alıtkan da yaptığı konuşmada,´´Vatan için şehit olan evladı ile gurur duyduğunu söyledi ve duygularını dile getirerek mezun olduğu okula oğlunun isimlerini verenlere teşekkür etti.´´
Program;şiirlerin okunması, ilahiler söylenmesi, video gösterimi ile son buldu.