-0.6 C
Sungurlu
27/09/2023
Sungurlu HaberleriGündemŞahin, "Kadınlarımızı, şükranla ve minnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal bilelim"

Şahin, “Kadınlarımızı, şükranla ve minnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal bilelim”

- Google Reklamı -

MHP Sungurlu İlçe Başkanı Yasin Şahin, “Dünyada hiçbir milletin kadını, ‘ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadını kadar emek verdim’, diyemez. Erkeklerden kurduğumuz ordumuzun hayat kaynaklarını kadınlarımız işletmiştir. Çift süren, tarlayı eken, kağnısı ve kucağındaki yavrusu ile yağmur demeyip, kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını taşıyan hep onlar, hep o yüce, o fedakar, o ilahi Anadolu kadını olmuştur. Bundan ötürü hepimiz bu büyük ruhlu ve büyük duygulu kadınlarımızı, şükranla ve minnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal bilelim.”
5 Aralık 1934’ün hem Türk kadını hem de Türk demokrasisi açısından bir dönüm noktası olduğuna dikkati çeken Şahin, “Gerçekleştirilen yasal düzenlemelerle Türkiye, Fransa ve İtalya’dan 11, Romanya’dan 12, Bulgaristan’dan 13, Belçika’dan 14, Yunanistan’dan 15, İsviçre’den ise 36 yıl önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımıştır.” ifadelerini kullandı.
Şahin, kadınların toplumsal yaşamdaki statüsünün iyileştirilmesi için yapılması gereken çok şey olduğuna işaret ederek, kadınların yaşadığı sorunların da yine kadın siyasetçiler tarafından dile getirilerek çözüm aranmasının önemini vurguladı.

TRY - Türk Lirası
USD
27,3074
EUR
28,8319
GBP
33,1632
RUB
0,2835
CNY
3,7382
JPY
0,1832

Son Eklenenler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sungurlu Haberleri | Sungurlu Televizyonu