Milliyetçi Hareket Partisi Boğazkale İlçe Başkanı Ali Oran, ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail’in başkentini Kudüs olarak tanımasına ilişkin açıklamalarına tepki göstererek, “Bizler, atalarımızın o bölgede verdikleri o büyük mücadeleyi asla geride bırakacak insanlar değiliz. Birileri kalkıp da binlerce kilometre öteden bölge hakkında ahkam kesemezler” dedi.
“Asla kabul etmediğimiz bir durum”
Trump’ın açıklamalarını ve İsrail’in başkentini Kudüs olmasını kesinlikle tanımayacaklarını ifade eden Oran, “Asla kabul etmediğimiz bir durum. Devşirme bir devlet olarak kurulan İsrail, hem umarsızca, hem de bu bölgedeki hiçbir halkı, hiçbir medeniyeti tanımadan 1947 yılında bu işgale başladıktan sonra Birleşmiş Milletler tarafından Kudüs’ün işgali nasıl kabul edilmediyse; 1967 yılında Doğu Kudüs’ün işgali de nasıl Birleşmiş Milletler tarafından kesinlikle kabul edilmeyerek Filistin ile olan davasında hem Amerika Birleşik Devletleri ara bulucuk görevi üstlendiği bu süreçte Amerika Birleşik Devletleri’nin bu akıl almaz başkanı tarafından yapılan açıklamayı dünya milletleri ve milyonlarca Müslüman kardeşlerimizin kabul etmesi mümkün değildir” dedi.
“Ahkam kesemezler”
“Birileri kalkıp da binlerce kilometre öteden bölge hakkında ahkam kesemezler” diyen Oran, “Haremi Şerif ile başlayan ilk kıblemiz, üç tane semavi dinin de huzur içerisinde binlerce yıl boyunca Müslümanlar tarafından atalarımız tarafından korunmuş kutsal bir kenttir. Bizler, atalarımızın o bölgede verdikleri o büyük mücadeleyi asla geride bırakacak insanlar değiliz. Birileri kalkıp da binlerce kilometre öteden bölge hakkında ahkam kesemezler. Bölge haklarını tekrar bu bölgede kan gölüne çevirecek bu tür açıklamaları dünyadaki diğer aklıselim milletler tarafından devletler tarafından kesinlikle tanımayacağını Türkiye’nin de bu konudaki en iyi mücadeleyi vereceğini biliyoruz. Biliyorsunuz parlamentomuzda da dört tane siyasi parti ortak bir bildiri yayınladı ve bunu şiddetle kınadı” şeklinde konuştu.