-0.6 C
Sungurlu
26/09/2023
Sungurlu HaberleriGündemÖLÜ SARIKIZ ÖRÜMCEĞİ BULUNDU

ÖLÜ SARIKIZ ÖRÜMCEĞİ BULUNDU

- Google Reklamı -

Sungurlu’da ‘et yiyen örümcek’ olarak bilinen etobur sarıkız örümceği ölü olarak bulundu.Güçlü zehre sahip olan, 1 metre yükseğe kadar zıplayabilen ve akrep bile avlayabilen, çeşitli illerde rastlanan Sarıkız örümceği, bir kez daha görüldü.

TEHLİKELİ EKLEM BACAKLI TÜRÜ

Sıcak iklimlerde gece ortaya çıkan Sarı Ömer örümceği, saldırgan yapıları nedeniyle insanların korkulu rüyası… Çünkü bu örümcek türünün çok güçlü bir çene yapısı bulunuyor.Bu nedenle et parçalarını kolayca koparabiliyorlar. Bir insan eli kadar boyu olan Sarı Ömer örümceği; böcek, kemirgen, kertenkele, yılan gibi canlıların etinden beslenmeyi seviyor. Hatta Sarı Ömer örümceği, akrep bile avlayabiliyor.

SON DERECE TEHLİKELİ

Çok tehlikeli bir tür olan sarıkız örümceği (camel spider), daha çok Türkiye’de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunuyor. Sungurlu’da bir vatandaş tarafından doğada ölü olarak bulunan Sarıkız örümceği, bölge halkını tedirgin etti.

TRY - Türk Lirası
USD
27,2359
EUR
28,8285
GBP
33,1672
RUB
0,2831
CNY
3,7249
JPY
0,1827

Son Eklenenler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sungurlu Haberleri | Sungurlu Televizyonu