Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, Sungurlu Meslek Yüksekokulu’nun 2011-2018 dönemini değerlendirdi.
20 Aralık 2011 tarihinden itibaren altı yıldır yürütmekte olduğum Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevim bugün itibarı ile sona ermiş bulunmaktadır diyen Karacif, “Bundan sonra Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalışmalarıma devam edeceğim” dedi.
Üçer yıllık iki dönem olarak yürüttüğüm bu görevi memleketimize, üniversitemize ve ülkemize bir hizmet vesilesi olarak gördüm ve Sungurlulu olmanın omuzlarıma yüklediği sorumluluk ile Yüksekokulumuzu geliştirmek, büyütmek için daha da bir gayret ile çalıştım diyen Karacif, “Yüksekokul Müdürlüğü görevim boyunca belirlediğim hedefler doğrultusunda sayın Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan başta olmak üzere, milletvekillerimiz, yerel yöneticilerimiz, hayırsever işadamlarımız, Yüksekokul personelimiz, kamu kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın destekleri ile Yüksekokulumuzda önemli çalışmaları gerçekleştirme gayretinde oldum” dedi.
KAMPÜS ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞTIK
Karacif şöyle devam etti; “İlçemizin uzun yıllardır ihtiyacı ve özlemi olan kampüs konusu göreve başladığım andan itibaren birinci önceliğim olmuştur. Öncelikle arazi tahsisi çalışmaları yapılmış ve Sungurlu Belediyesi ve Hazineye ait yaklaşık 60 dönümlük bir arazinin tahsisi gerçekleşmiştir. 27 Haziran 2014 tarihinde temeli atılan kampüs inşaatımız, Şubat 2017’de tamamlanması gerekirken yüklenici firma kaynaklı nedenlerden tamamlanamamıştır. Kampüsün kalan inşaat işleri için önümüzdeki günlerde tekrar ihaleye çıkılacaktır ve en kısa sürede tamamlanacaktır.. Kampüsün tamamlanmasıyla birlikte Sungurlu Meslek Yüksekokulu, yeni bölümleriyle, artan öğrenci sayısı ve akademik çalışmaları ile daha yüksek seviyelere gelecektir.
TOPLAM 450 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ 2 KYK ÖĞRENCİ YURDUMUZ OLDU
Yüksekokulumuzun sorunlarından birisi de ilçemizde Kredi Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurtlarının bulunmaması idi. Müdürlük görevim sırasında gerekli girişimler yapılarak şehir merkezinde 150 kişilik öğrenci yurdu ilçemize kazandırılmış ve 2017-2018 eğitim-öğretim yılında yaklaşık 150 kız öğrencimiz bu yurtta kalmıştır. Kampüs içerisinde de yaklaşık 10 dönüm arazinin Kredi ve Yurtlar Kurumuna tahsisi yapılmış ve kampüste de 300 kişilik öğrenci yurdu tamamlanmıştır. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında bu yurdun da hizmete açılması beklenmektedir. İlçemizde 450 kişilik KYK öğrenci yurdu kapasitesinin bulunması hem önemli sayıda öğrencimizin barınma ihtiyacını karşılayacak hem de Yüksekokulumuzun tercihinde önemli bir etken olacaktır.
AKADEMİK PERSONEL SAYISI VE NİTELİĞİ HIZLA ARTTI
Göreve başladığımda toplam 10 olan akademik personel sayımız geçen altı yıllık süreçte %100’ü geçen bir artışla 25 kişi olmuştur. Alanlarında uzman ve gerekli donanıma sahip akademik personelimizden 4’ü “Yardımcı Doçent Doktor”, 19’u “öğretim görevlisi”, 2’si de “okutmandır”. Göreve başladığım 2011 yılında ilçemiz Milli Eğitim Müdürlüğünde kadrosundan 12-13 öğretmenimizin dışarıdan destekleriyle yürütülen eğitim-öğretim faaliyetlerimiz bugün alanında uzman ve Yüksekokulumuz kadrosunda bulunan 4’ü öğretim üyesi olmak üzere toplam 25 akademik personelimiz tarafından yürütülmektedir”
AKADEMİK ÇALIŞMALARDA BÜYÜK ARTIŞ OLDU, 2017 YILINDA TOPLAM 69 YAYIN
Yüksekokulumuz akademik personel sayısının artması ile birlikte Yüksekokulumuza ait uluslararası, ulusal makale ve konferans bildirisi sayısı da her geçen yıl artmıştır. 2017 yılında Yüksekokulumuz öğretim elemanlarına ait 27 uluslararası makale, 2 ulusal makale ve 40 bildiri bulunmaktadır.
YENİ PROGRAMLAR İLE ÖĞRENCİ SAYIMIZ 1200’LERE ULAŞTI
Yüksekokulumuz fiziki imkanları çok yetersiz olmasına rağmen geçen altı yıllık süreçte yeni Programlarımız açılmış, açılan yeni Programlarımıza öğrenci alınmıştır. Müdürlük görevim sırasında Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama, Çocuk Gelişimi (İkinci Öğretim), Dış Ticaret, Fizyoterapi Programlarına öğrenci alınmıştır.
Önceden açmış olduğumuz Sosyal Hizmetler Programına da öğrenci alımı için gerekli çalışmalar yapılmış olup bu Programa bu yıl öğrenci alınacaktır. Yine daha önceden açmış olduğumuz Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programına da önümüzdeki yıllarda öğrenci alınabilecektir. Açmış olduğumuz Programlar, tercih edilirliği yüksek olan istihdam odaklı programlardır.
Göreve başladığım 2011 yılında yaklaşık 670 olan toplam öğrenci sayımız 2017 yılında 1200 seviyesine ulaşmıştır.
SOSYAL ETKİNLİKLER-SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARI
Yüksekokul öğrencilerimizin sosyal yönlerini geliştirmek ve topluma fayda sağlamak için çok sayıda etkinlik düzenlenmiştir. Bunlardan başlıcaları teknik gezi, konferans, panel gibi mesleki faaliyetler ile tiyatro, müzik dinletisi, köy okullarına malzeme yardımı, fidan dikme ve benzeri çok sayıda sosyal faaliyetlerdir.
TEŞEKKÜRLER
Yüksekokul Müdürlüğü görevim boyunca şahsımdan ve Yüksekokulumuzdan desteklerini hiç esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan başta olmak üzere, milletvekillerimize, birlikte çalıştığım kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, Yüksekokulumuz akademik ve idari personeline, ilçemiz kamu kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarına, hayırsever işadamlarımıza ve esnaflarımıza, ilçemiz halkına çok teşekkür ediyorum.
Ayrıca sesimizi, faaliyetlerimizi ilçemize ve ilçemiz dışına da duyuran, her zaman yanımızda olarak çalışmalarımıza destek olan çok değerli basınımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.