Sungurlu Belediye Başkanlığı öncülüğünde, Kızılay ve İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile başlatılan Kan, Kök Hücre ve Organ Bağışı kampanyası çerçevesince ilkgün olduğu gibi , ikinci günde de rekor kırıldı.
Atatürk Meydanı’nda 9 Ocak tarihine kadar kan bağışı ve kök hücre bağışı alınmaya devam edecek.
İlk gün Belediye Başkan yardımcıları, birim müdürleri, oda başkanları ve Sungurlulular kampanyaya destek verirken, ikinci günde de vatandaşlar kampanyaya yoğun ilgi gösterdi. İlk gün sonunda 101 ünite kan ve 47 kişi de kök hücre bağışında bulunurken, 24 kişinin de organ bağışında bulundu. İkinci günde ise 100 ünite kan ve 19 kişi de kök hücre bağışında bulundu.
Kızılay yetkililerinden aldığımız bilgiye göre son yıllarda yapılan kampanyalarda günde 80 civarı kan alımı yapılırken, Sungurlu’da ilk gün 101, ikinci gün ise 100 olmak üzere toplan 201 ünite kan toplandığı, ikinci gün sonunda ise 66 kişinin Kök Hücre Bağışı yaptığını bildirildi.