-0.6 C
Sungurlu
02/12/2023
Sungurlu HaberleriGenelJoe Biden, ABD'nin 46. Başkanı oldu

Joe Biden, ABD’nin 46. Başkanı oldu

- Google Reklamı -

ABD’de 3 Kasım günü başlayan 59. başkanlık seçimini, resmi olmayan sonuçlara göre, mevcut başkan Donald Trump’a karşı delege sayısında üstünlük sağlayan Demokratların adayı Joe Biden kazandı. Biden’ın Pensilvanya ve Nevada’yı kazanmasıyla delege sayısı 290’a yükseldi.

ABD’yi dört yıl yönetecek başkanı seçmek için 150 milyondan fazla Amerikalı seçmen 3 Kasım’da sandığa gitti. Bazı eyaletlerde oy sayımının devam etmesine rağmen Biden, 290 delegeye ulaşarak ABD’nin 46. başkanı seçildi. Trump ise 214 delegede kaldı.

Arizona, Kuzey Carolina ve Georgia eyaletinde sayımlar devam ederken bu sabah Pensilvanya ve Nevada’da sayımlar tamamlandı. Biden, iki eyaletteki 26 delegeyi hanesine yazdırdı. Böylece, 264 olan delege sayısını 290’a çıkaran Biden, ABD’nin seçilmiş başkanı oldu.

Georgia ve Arizona eyaletlerinde de Biden önde iken Trump’ın bu 2 eyaleti kazanması dahi artık başkanlık yarışına etki etmeyecek.

- Advertisement -

BIDEN’IN KAZANDIĞI EYALETLER

Toplam Delege Sayısı (290): Vermont (3 delege), Virginia (13 delege), Massachusetts (11 delege), Connecticut (7 delege), New Jersey (14 delege), Delaware (3 delege), Maryland (10 delege), Illinois (20 delege), Rhode Island (4 delege), New York (29 delege), New Mexico (5 delege), District of Columbia (3 delege), Colorado (9 delege), California (55 delege), Oregon (7 delege), Washington (12 delege), New Hampshire (4 delege), Minnesota (10 delege), Arizona (11 delege) Maine (3 delege), Hawaii (4 delege), Nebraska (1 delege), Wisconsin (10 delege), Michigan (16 delege), Pensilvanya (20), Nevada (6)

Son Dakika: Pensilvanya'yı kazanan Joe Biden, ABD'nin 46. Başkanı oldu

BIDEN’DEN İLK AÇIKLAMA

Başkanlığını ilan eden Joe Biden, Twitter hesabından paylaştığı ilk mesajında, “Amerika, bu harika ülkeyi yönetmek için beni seçmenizden onur duydum” dedi.

Biden, mesajının devamında şu ifadeleri kullandı: “Önümüzde yapılacak zor işler olacak ama size şunun sözünü veriyorum: Ben, bana oy vermiş olun ya da olmayın, bütün Amerikalıların başkanı olacağım. Bana duyduğunuz inancı koruyacağım.”

İLK KUTLAMA MESAJI KANADA’DAN GELDİ

Biden’a ilk kutlama mesajı Kanada Başbakanı Trudeau’den geldi. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Biden ve yardımcısı Kamala Harris’i kutlayarak aşağıdaki ifadelere yer verdi:

“Ülkelerimiz yakın dost, ortak ve müttefik. Dünya sahnesinde benzersiz olan bir ilişkiyi paylaşıyoruz. Sizle çalışmayı dört gözle bekliyorum”

- Google Reklamı -

3 EYALETTE SAYIM DEVAM EDİYOR

Arizona, Kuzey Carolina ve Georgia eyaletinde sayımlar devam ederken bu sabah Pensilvanya’daki sayımlar tamamlandı.

TRY - Türk Lirası
USD
28,8998
EUR
31,4795
GBP
36,6999
RUB
0,3168
CNY
4,0864
JPY
0,1968

Son Eklenenler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sungurlu Haberleri | Sungurlu Televizyonu