-0.6 C
Sungurlu
27/09/2023
Sungurlu HaberleriGenelGSM Operatörleri Tatile Gittiğiniz Şehir ve Otelleri Devlete Bildirecek

GSM Operatörleri Tatile Gittiğiniz Şehir ve Otelleri Devlete Bildirecek

- Google Reklamı -

2020 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda yer alan ‘iç turizm takip sistemi’ adı verilen ve 2020’de Kültür Bakanlığı tarafından oluşturulacak yapı ile cep telefonu operatörleri, müşterisinin hangi şehre ve otele gittiğini devlete bildirecek. Bu durum, özel hayatın gizliliğini ihlal tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Öte yandan, programda dikkat çeken diğer bazı noktalar şöyle:

– İkinci ve sonraki konut alımlarında vergileme ve kredi kullanımına ilişkin düzenlemeler gözden geçirilecek.

- Advertisement -

– Öncelikli sektörlerdeki şirketlerin nakit sermaye artırımları ilave vergisel düzenlemelerle teşvik edilecek.

– Dayanıklı tüketim malları ile eğitim, tatil gibi harcamalar için bankalarda özel birikim hesapları oluşturulacak. Bu harcamalarda ürünler için vergisel teşvik uygulanacak.

VERGİLENDİRMEYE YÖNELİK MEKANİZMALAR ÇOĞALTILACAK

– Ödeme gücüne göre artan oranda vergilendirmeye yönelik mekanizmalar çoğaltılacak.

– Kamuya ait linyit sahaları santral kurulması için ihaleye çıkarılacak.

- Google Reklamı -

– Müteahhitler ekonomik ve teknik yeterliliklerine göre sınıflandırılacak. Üstlenebilecekleri iş büyüklüklerinde yeterlik uygulamasına geçilecek.

– Yeni İnsan Hakları Eylem Planı hazırlanacak.

– STK’ların iç ve dış denetimi yeniden düzenlenecek.

TRY - Türk Lirası
USD
27,3003
EUR
28,8496
GBP
33,1608
RUB
0,2828
CNY
3,7364
JPY
0,1831

Son Eklenenler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sungurlu Haberleri | Sungurlu Televizyonu