Bilindiği üzere Samsung talep gören serisi olan J Serisini üretimini sonlandırmış ve yeni Galaxy A Serisini duyurmuştu. Yeni Galaxy A Serisi donanım ve performanslarıyla orta segmentteki rekabete farklı bir boyut getirmişti. Samsung bunun yanı sıra rakiplerine göre orta segmentte ‘Ekran İçi Parmak İzi‘ okuyucusunu kullanan ilk marka olmuştu.

Samsung Galaxy A Serisinin çoğu modelinde kullanmış olduğu Exynos işlemcisini farklı bir boyuta taşımaya hazırlanıyor. Galaxy A Serisinin yeni işlemcisi edinilen bilgilere göre Exynos 9630 olacak. Bu işlemci Galaxy S10 Ailesinde de olduğu gibi 8 nm olup ve düşük güç, maksimum performans ilkesi ile tanıtılmaya hazırlanıyor.
Bazı yabancı kaynaklardan edinilen bilgilere göre Samsung , Exynos 9630 işlemcisini önümüzdeki yıl tanıtıp, 2020 Model Galaxy A Serisinde kullanmayı planlıyor.