-0.6 C
Sungurlu
27/09/2023
Sungurlu HaberleriAsayişEDS Yerine Şehir İçi Radar Uygulaması Başlattılar

EDS Yerine Şehir İçi Radar Uygulaması Başlattılar

- Google Reklamı -

Sungurlu’da meydana gelen kazaları önlemek için radar hız kontrolü denetimi başlatıldı.

Sungurlu’da yaşanan trafik kazalarını önlemek için Çorum İl Trafik Komisyonu tarafından Sungurlu’ya Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması kararlaştırılmıştı. Ancak aradan 1 yıl geçmesine rağmen hiçbir adım atılmamıştı. EDS sistemini kurmak yerine bugün İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şehir içindeki kazaların önlenmesi için ilçenin farklı noktalarında radar uygulamasının başlatıldığı bildirildi.

İşte Çorum İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklama; “İlimiz, Sungurlu ilçesinde meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi, trafik kurallarına uyma düzeylerinin en üst seviyeye çıkarılması, kaza sonucu meydana gelen yaralanmaların azaltılması ve denetim faaliyetleri yoluyla sürücüler üzerindeki algılanan-yakalanma riski duygusunun artırılması için;         

- Advertisement -

Sungurlu ilçesi sorumluluk sahasında meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaların kavşak içlerinde meydana geldiği, trafik kazalarının oluş şekilleri değerlendirildiğinde ise arkadan çarpma, kırmızı ışık ihlali ile yandan çarpma şeklinde olduğu görülmektedir.

Bu bağlamda; ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaların azaltılması amacıyla Sungurlu İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak günün belirli saatlerinde Çorum-Sungurlu-Kırıkkale / Kırıkkale-Sungurlu–Çorum 190-02 no.lu Devlet Karayolunda yoğunlaştırılmış şekilde radarla hız denetimi yapılmakta olup, kurallara uymayan arar ve sürücülere 2918 Karayolları Trafik Kanunun ilgili maddelerinden Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenmektedir.

Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesiyle ortaya konulan hedefler doğrultusunda yürütülen eylem planları, kampanyalar, etkin, sürekli ve yoğun trafik denetimleri, yerel ve sosyal medya kullanılarak yapılan bilgilendirme-bilinçlendirme ve algı yönetimi faaliyetleri sonucunda;  Sungurlu İlçesinde 2019 yılına göre 2020 yılında ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında azalma olduğu görülmektedir” ifadeleri kullanıldı.

TRY - Türk Lirası
USD
27,3074
EUR
28,8319
GBP
33,1632
RUB
0,2835
CNY
3,7382
JPY
0,1832

Son Eklenenler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sungurlu Haberleri | Sungurlu Televizyonu