Sungurlu’da Ramazan ayının gelmesiyle birlikte denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri, aralarında ünlü zincir marketlerinde bulunduğu marketlerde son kullanma tarihi geçmiş ürünün satıldığını tespit etti.
Sungurlu Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe sınırları içerisinde bulunan marketlerde hijyen, etiket ve tarih denetimi gerçekleştirdi.
Denetimlerde zabıtalar, vatandaşa satılmak üzere raflara konulan yüzlerce ürünün son kullanma tarihinin geçtiğini tespit etti.
Zabıtalar tarihi geçen gıda, süt ve süt ürünleri, bakliyat, et ve et ürünleri ile yumurta ve unlu mamullere imha edilmek üzere el koydu. Denetimler sonucunda idari para cezası kesildi.
Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, zabıta ekiplerinin sık sık denetimlerde bulunduğunu hatırlatarak “Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. İlçemizde gıda üretimi yapan işletmelere sık sık denetimlerimiz yapılıyor. Denetimlerini aralıksız sürdüren ekiplerimiz Ramazan ayı öncesi de gerekli denetimlerini yaptılar ve bundan sonra da sık sık yapacaklar. ” dedi.



