Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’den, kendisine cevap veren Ak Parti İlçe Başkanı Metin Özsarı’ya cevap gecikmedi. Bizim için milletin ve memleketin menfaati her zaman ön plandadır diyen Özsarı, yine çelişkili bir açıklama yapmıştır diyen Başkan Şahiner, “Meclis üyeleriniz Sungurlu’nun hayati önem taşıyan itfaiye, otobüs ve ilaçlama araçlarının alınmasına hayır dediler. Hani milletin menfaati sizin için ön plandaydı. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” dedi.
“KİMSENİN EMRİNDE DEĞİLİZ DİYE SAPLA SAMANI KARIŞTIRMA”
Sizin her fırsatta ağzınızdan düşürmediğiniz birlik ve beraberlik sözleri, siyaset yapacağız diye lafta kalıyor diyen Başkan Şahiner, “Meclis üyeleriniz bile tepki verdi. Böyle grup kararı olmaz. Kimsenin emrinde değiliz diye sapla samanı karıştırma” dedi.Başkan Şahiner, “Ülkemizin gündeminin koronavirüs olduğunu sizden daha iyi biliyoruz ve Belediye olarak kamuoyunun da yakından takip ve takdir ettiği çalışmalara imza atıyoruz. Ben Sungurlu’nun Şehrül Emin’i olarak görevimin bilincindeyim. Ancak size akıllarını kiraya veren meclis üyeleriniz grup kararı deyip, Sungurlu’nun yararına olan çalışmalara hayır demeyi bırakırsa, daha iyi hizmet etmeye devam edeceğimden kuşkunuz olmasın” diye konuştu.
“SUNGURLU ESNAFI VE HALKININ DAİMA YANINDAYIZ”
Belediye olarak her zaman Sungurlu halkının ve esnafının yanında kararlar aldıklarını ve almaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Şahiner, “Pazarların kapatılması kararı “İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu” tarafından alındı. Bizim aldığımız bir karar değildi. Bu zaman zarfından vatandaşlarımızı düşünerek tanzim satış yeri açtık. Maliyetine aldığımız ürünleri en sağlıklı şekilde vatandaşımıza ulaştırarak, halkımızın mağdur olmamasından başka bir gayemiz yoktu. Nitekim İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile Pazar yerleri tekrar açıldı.” ifadelerini kullandı.
“SİZİN AKLINIZ ANCAK BÖYLE ŞEYTANLIĞA ÇALIŞIR”
Alparslan Türkeş Caddesi’nin Sungurlu’nun girişi olduğunu ve amaçlarının burayı Sungurlu’ya yakışır bir hale getirmek olduğunu söyleyen Başkan Şahiner, “Sizin aklınız ancak böyle şeytanlığa çalışır. Siz ancak hikaye üretir, icraat bilmezsiniz” dedi.Zabıta Müdürünün esnafı darp ettiğini iddia etmişsin diyen Başkan Şahiner, “Zabıta amirim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanlığının genelgesiyle görevini yapmaya çalışırken, kendisine mukavemet gösterilmiş, konu yargıya intikal etmiştir. Buradan size siyasi malzeme çıkmaz” ifadelerini kullandı.