Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nın 6. gününde Hatay’daki Harekat Merkezi’ne gitti.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la akşam saatlerinde Ankara’dan Zeytin Dalı Harekatı’nın sevk ve idaresinden sorumlu olan 2. Ordu’nun Hatay’daki Harekat Merkezi’ne geçti.
BAKANLAR DA EŞLİK EDİYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in de refakat ettikleri kaydedildi.
ASKERİ YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beraberindeki heyetle birlikte Harekat Merkezi’ndeki 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve diğer askeri yetkililerden Zeytin Dalı Harekatı hakkında bilgi almakta olduğu belirtildi.
BAŞBAKAN’I KABULÜ DE ERTELENDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyete, Hatay’daki Harekat Merkezi’ne yapılan ziyarette Hatay Valisi Erdal Ata da refakat ediyor.
Sürpriz ziyaret nedeniyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’de Başbakan Binali Yıldırım’ı kabulünün de ertelendiği öğrenildi.
ASKERLERE SESLENDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nın sevk ve idaresinden sorumlu olan 2. Ordu’nun Hatay’daki Harekat Merkezi’nde görev yapan askerlere hitap etti. Erdoğan, askerlere hitaben: “Zeytin Dalı Harekatı netice alınana dek sürecek. Amaç bölgeyi terör unsurlarından temizlemek. Türkiye’nin kimsenin toprağında gözü yok.” dedi.